Word lid van de Dutch Bait Community!

Ontvang als eerste onze beste deals, expert tips en meer. Meld je nu aan en mis niets van Dutch Bait Company!

Fresh Nieuws
  • Lorem ipsum

Lekker Hobbyen: Brute Kleppers Vangen op Penn Lake!

25 Mai 2024
durch Marco

Hallo vrienden van Dutch Bait Company,

Als fanatieke karpervisser hou ik van lekker hobbyen aan de waterkant, zo nu en dan een sessie in het buitenland vind ik een heerlijke toevoeging, je bent dan lekker een week alleen maar bezig met het vissen. Deze keer trok ik naar Du der Resort, klaar om mijn geluk te beproeven op Penn Lake. En man, wat een sessie werd dat!

Het begon allemaal met het verkennen van het water en het speuren naar tekenen van leven. In de eerste 48 uur leek het alsof alleen zeelt en graskarpers zin hadden in een praatje. Maar toen, op 1 mei, oftewel de Dag van de Arbeid, gebeurde het waar ik op gehoopt had.

De andere vissers waren behoorlijk luidruchtig en gooiden een enorme hoeveelheid voer in het water. Ze lieten hun lijnen 24 uur per dag uitstaan, waardoor de vissen als het ware gedwongen werden om naar onze hoek te vluchten vanwege de lijndruk. Door zelf maar 10 van de 24 uur te vissen, gaf ik de vissen de ruimte om rustig te azen. In combinatie met ons zeer effectieve en attractieve aas, bleven ze graag terugkomen naar onze stek. Het was ook meteen bingo met vijf kleppers van vissen, variërend van 19kg tot 30.6kg. Direct dik kassa dus!!

Slim inspelen op de situatie was de sleutel tot succes, dat kan ik je vertellen. De rest van de sessie hield ik het bij een strak schema van 10 uur per dag vissen, voornamelijk 's ochtends en 's avonds. En na het binnenhalen van mijn hengels, voorzag ik mijn stek wederom met de pijp van een uitgekiende hoeveelheid 20mm Cannibal en Nautilus boilies.

Verder was mijn tactiek simpel, maar doeltreffend. Voor het uitvaren van mijn lijnen gebruikte ik mijn voerboot, 1 bak tot de rand gevuld met bollen en de andere bak slechts met mijn rig. Na het legen van de eerste bak voer ik nog zo'n 10m door om daar mijn rig te droppen. Op deze manier creëer je wat rust en ruimte voor de grote vissen. Na iedere vangst werd er vervolgens met de werppijp een paar grote handen bollen over de stek verspreid. 

Vroeg opstaan was de norm, met de wekker op 5 uur. En geloof me, dat leverde vaak genoeg een dubbele run op. De teller stond aan het eind van de rit op meer dan 20 vissen, inclusief 11 kanjers van boven de 20kg, 5 bakken van boven de 25kg en zelfs een hele dikker klepper van boven de 30kg. Alsof dat nog niet genoeg was, wist ik ook nog eens 9 graskarpers van meer dan 20kg aan de haak te slaan. Ja ja, ik weet het, die tellen niet. 

En wat betreft mijn rigs? Simpelweg een nylon onderlijntje met een line aligner en een single Nautilus als haakaas. Soms is eenvoud gewoonweg het beste in deze wereld.

Maar laten we het even hebben over het aas, want dat speelt natuurlijk ook een grote rol in dit verhaal. We voerden met een mix van Cannibal en Nautilus boilies,  de Nautilus boilies als haakaas zorgde voor een serie hele fraaie vissen om je vingers bij af te likken! Het viel Hans (de beheerder van het water) zelfs op hoe goed er gevangen werd. Deze nieuwe instant bol doet echt zijn ding. Niet alleen werkt hij instant top, maar door te kijken naar zowel de instant werking als de voedingswaardes, blijven de vissen gedurende zo'n sessie van een week keer op keer terugkomen, net als voor de cannibal overigens. De een versterkt de ander gedurende zo'n sessie.

En wat voor een sessie was het!

Groet,

Marco

 

 

Sei der erste der einen Kommentar schreibt....
Schreibe einen Kommentar