• Lorem ipsum

We krijgen via onze sociale media kanalen veel vragen over bepaalde onderwerpen. Daarom hebben we geprobeerd hieronder de meest voorkomende vragen eruit te pikken. Maar als we iets gemist hebben, stuur ons dan gerust een berichtje en we helpen je graag verder.

Wat is de te verwachte levertijd van mijn bestelling?

Bij Dutch Bait Company hechten we veel waarde aan de versheid en kwaliteit van onze producten. Daarom draaien we al onze bestellingen vers. Houd rekening met een levertijd van 3 tot 7 werkdagen, afhankelijk van de drukte. We begrijpen dat je enthousiast bent om aan de slag te gaan, en we doen ons uiterste best om je bestelling zo snel mogelijk bij je te bezorgen. We danken je voor je geduld en begrip terwijl we zorgen voor vers aas van topkwaliteit voor jouw visavonturen!

Kan ik Team Member worden?

Waarschijnlijk de meest gestelde vraag op onze sociale media kanalen is "Kan ik een Team Lid worden?"

Momenteel hebben we bij Dutch Bait Company een klein promo team dat ons helpt Dutch Bait Company op de juiste manier te promoten. Deze jongens produceren foto's en of video-inhoud van zeer goede kwaliteit, hebben een goede aanhang op en zijn heel actief op de sociale media. Dat is belangrijk voor ons want sociale media is ons voornaamste reclamekanaal.

Dat zijn dus in de eerste plaats de dingen die we zoeken als we iemand aan ons promo team toevoegen. We zoeken ook vissers die zich onderscheiden van de massa en de weg weten met een camera. Deze vaardigheden helpen ons zeker je op te merken in een erg overvolle Social Media markt. Vaker wel dan niet zullen we hengelaars benaderen waarvan we denken dat ze bij ons Promoteam passen, eerder dan hengelaars die ons benaderen. Als je door een merk opgemerkt wilt worden, blijf dan actief op de sociale media en spijker je cameravaardigheden bij, want deze twee elementen zullen zeker helpen.

Kan ik Dutch Bait Company producten ook in winkels kopen?

Toen we met Dutch Bait Company begonnen, besloten we om rechtstreeks aan de klant te verkopen; zo hoeven we geen concessies te doen aan de kostprijs van het aas en veel belangrijker nog, aan de kwaliteit van het aas! We hoeven immers geen rekening te houden met de extra marge welke de winkelier normaal wil maken, dit voordeel pakken jullie nu in de vorm van hoog kwalitatief aas tegen lagere prijzen.

Krijg ik extra korting als ik grotere volumes bestel?

Ja, hoe meer boilies je koopt, hoe goedkoper de prijs per kilo. De korting kan oplopen tot 15% bij een afname van 100kg of meer. Je krijgt overigens al 5% korting bij een afname van 20kg en 15% bij een afname van 60kg. Je kunt dit eenvoudig aangeven in het keuze menu tijdens het bestellen van een boilie. 

Wanneer en waar moet ik welke boilie inzetten?

Het antwoord is simpel, er is er niet 1 de beste! Bij Dutch Bait Company heeft elke boilie zijn eigen, unieke samenstelling. Iedere Dutch Bait boilie heeft een eigen, uniek recept welke inspeelt op de behoefte van de karper in de diverse seizoenen. 

We hebben een boiliekeuzehulp samengesteld om het wat makkelijker voor je te maken, download de keuzehulp hier.

Wat is jullie beste boilie?

Nog zo'n vaak gestelde vraag en een moeilijke om te beantwoorden. Alle boilies in ons assortiment zijn even doeltreffend, elk ontworpen en gemaakt met kwaliteitsingrediënten en al vele jaren beproefd. Het komt neer op een persoonlijke voorkeur, of wanneer je gaat vissen, waar je gaat vissen, ga je voorvoeren of vis je toch liever instant?! Met de 8 boilies in de reeks hebben we voor iedere situatie een passende boilie.

Wat is het verschil tussen Freezer Baits en Shelf Life Baits?

Het antwoord op deze vraag is simpel, de boilies zijn precies hetzelfde, maar de Shelf Life boilies hebben een laag gehalte conserveringsmiddel van levensmiddelenkwaliteit in zich. Dit neemt de noodzaak weg om ze in de diepvries te bewaren, want we begrijpen dat sommige hengelaars geen diepvriesruimte hebben. Echter zijn er ook vissers welke zweren bij Freezer Baits, ook dat begrijpen we. Het komt er eigenlijk op neer dat je beide varianten met het volste vertrouwen in kunt zetten.

Hoe lang zijn de Shel Life boilies houdbaar?

Het is vanzelfsprekend de bedoeling dat je lekker gaat vissen en uiteraard gaat vangen. We hebben mede daarom er voor gekozen om de Shelf Life te voorzien van een laag gehalte conserveringsmiddel van levensmiddelenkwaliteit. Hierdoor zijn ze gemiddeld 3 (vismeel boilies) tot max maanden 4 (zoete boilies) houdbaar. Verder gaat wat ons betreft de kwaliteit van de boilie achteruit als je meer gaat conserveren en de boilie langer gaat bewaren. Hoe dan ook zal hierdoor de kwaliteit van het product achteruit gaan.

Wat is jullie kleinste maat boilie?

Op dit moment zijn de 15mm ronden en dan vooral de 15mm dumbell de kleinste varianten. Het rollen van de ingrediënten (melen gedragen zich bijvoorbeeld heel anders in een mix dan bloemproducten) die we gebruiken maakt dat het draaien van deze 15mm ronde en 15mm Dumbells een uiterst lastige opgave. We berekenen ook een kleine opslag per kg omdat het een veel arbeidsintensiever product is. We zullen in de toekomst wellicht investeren in op maat gemaakte rolsystemen die ons in staat stellen nog kleinere boilies aan het assortiment toe te voegen.