Word Lid en Win 5 kg Boilies!

Wordt nu lid en maak elke maand kans op 5 kg boilies! Bovendien ontvang je als eerste onze beste deals, experttips en meer. Mis niets van Dutch Bait Company!

Fresh Nieuws
  • Lorem ipsum

Introductie Reggy en Lewis Bruinsma, twee absolute toppers!

24 Jan 2019
door Reggy Bruinsma

Met trots kan ik melden dat ik met ingang van heden teamlid ben geworden van Dutch Bait Company (DBC)! Hoewel ik eigenlijk geen commerciele binding op het gebied van aas meer wilde maar vrije keuze wilde hebben in de door mij gebruikte boilies kon ik deze kans niet laten lopen. 

Mijn eerste kennismaking met DBC dateert van mei vorig jaar. Ik ging een week vissen op het moeilijkste water dat ik ooit bevist heb.  Het betreffende water werd gedomineerd door Mainline`s hybrid dus dit zou mijn hoofdaas worden. Maar om de kosten enigszins te drukken kocht ik op aanraden van een bevriende visser een paar zakken van een van de freezers van DBC. Verder gingen er als backup wat zakken met 2 verschillende readymades mee waar ik op de wat makkelijkere wateren aardig wat vis mee had gevangen.  

Bij aankomst aan het water maakte ik zoals altijd eerst een rondje langs het en zoals verwacht lag het grootste deel van het bestand precies daar waar niet gevist kan en mag worden. Voeren is hier streng verboden omdat de eigenaar niet wil dat de vis hier door het voer langer blijft hangen en daardoor op de toegestane plekken moeilijker vangbaar wordt.

 

Helaas had Reggy hier even geen boodschap aan. Ik wilde namelijk graag de reacties van deze super gedresseerde vissen zien in een zone waar ze zich vrij en veilig voelen. Vlak naast elkaar voerde ik van ieder aas een handje kruim. Al snel kwam er een groepje van 3 vissen aangezommen precies over het voer heen. Geen reactie. Even later kwam hetzelfde groepje weer langs en de kleinste van het stel liet zijn kop zakken op de plek van de hybrid en pakte een paar stukjes om vervolgens weer aan te schuiven bij de andere 2 vissen.

 

De grootste schatte ik overigens op dik 25kg! Om een lang verhaal kort te maken, even later had ik alle 3 de vissen aan het azen op zowel de hybrid als DBC maar de readymades werden compleet genegeerd. Niets beter voor het vertrouwen natuurlijk als je aas direct geaccepteert wordt door dit soort lastige en kieskeurige vissen. En kieskeurig waren ze want iedere dag haalde ik mijn rigs in om mijn stek, waar ik deze week overigens 2 vissen wist te vangen, rust te geven en het stiekeme voerritueel te herhalen. En de hele week met steeds hetzelfde resultaat. De hybrid en DBC werden vlot gegeten maar de readymades werden totaal niet bekeken ondanks dat ik steeds van voerplekjes wisselde. En het waren ook zeker niet steeds dezelfde vissen. Zeker 75% van het kleine bestand kwam deze week langs en slechts 1 maal pakte een vis een brokje van een van de readymades, om dit vervolgens direct weer uit te spugen! De enige die interesse toonden waren wat meerkoeten die de plekjes keurig schoon aten zodra ik weg liep. Mijn interesse in DBC was gewekt!

In het najaar van hetzelfde jaar beviste ik een ander dressuurwater en hier maakte ik precies hetzelfde mee. Op mijn readymades kon ik dit hele najaar slechts 1 enkele vis vangen. Nu was er het hele jaar al erg veel gevist en werd er erg slecht gevangen maar met 1 tot 5 vissen per 24 uur deed ik het bovengemiddeld goed. Op DBC! 

In dat jaar 2017 had ik erg veel tijd om te vissen maar ik wist dat dit met ingang van 2018 afgelopen was. De  tijd die ik kon gaan wilde ik wel met vol vertrouwen achter mijn hengels zitten en besloot dit jaar alleen maar met DBC te vissen en wat een jaar is het geworden. Nog nooit vingen Lewis en ik zoveel grote vis. Dit was namelijk wat ons het meest opviel. Hoe snel juist de topvissen gevangen werden op dit aas. Een paar voorbeeden:

Begin mei 2018 ging Lewis na 9 maanden niet meer gevist te hebben een dagje mee en pakte meteen een prachtige 22kg schub! 

In juni 2018 besloot ik 2 dagen te gaan voeren op een voor mij compleet onbekend water dat naar zeggen erg lastig zou zijn. Tijdens het ingooien van de eerste hengel kwam er een andere visser aan. Deze zou samen met 2 anderen een weekend iets verderop gaan zitten.  Al pratend legde ik de hengel met losse slip in het gras en direct begint de molen te lopen. Verbaasd keken we beiden naar de draaiende spoel. Na een half uur geklungel in het wier schoot de vis helaas vlak bij mijn net los. Het bleek meteen de op 1 na zwaarste schub van het water te zijn, een vis van rond de 20kg. Die nacht volgen er nog 8 runs wat voor dit water uniek schijnt te zijn. In oktober en november keerde ik hier terug en binnen de eerste 3 nachten pakte ik alle topvissen van het water waaronder de verspeelde schub en draaide ik diverse nachten van 5 tot 11 stuks. Zelfs een paar ochtendjes 3 uurtjes vissen voor het werk leveren 2 tot 5 vissen op. En dat op een water dat de naam heeft vrij lastig te zijn.

Lewis ging de zomer 2018 net zoals de voorgaande 2 jaar 5 dagen vissen met zijn vismaat op een vreselijk druk bevist water in het oosten van het land. De voorgaande 2 jaar konden de mannen op boilies geen aanbeet krijgen. Alleen op tijgernoten wisten zij de 1e keer 3 en de 2e keer 8 vissen te vangen tjidens hun sessie. Dit jaar had ik Lewis een paar zakken DBC meegegeven. Niet dat hij na het vangen van de 22kg schub in mei iets anders wilde gebruiken! De 2e dag kreeg ik ineens een rits appjes. Lewis had een oude spiegel van net boven de 15kg gevangen op boilies. Hoewel hij normaal gesproken in zo`n situatie meteen terug appt als ik hierop reageer bleef het lang stil. Maar met wat een verhaal kwam hij later! Net na het terugzetten van de spiegel  liep zijn andere hengel af en zette hij zijn Nederlands record wat scherper met een 24,9kg! En zijn maat pakte kort daarop een 18kg. De 5 dagen werden afgesloten met een ongelooflijke 27 vissen op de DBC-boilies.

Zodra je een van de boilies uit het assortiment van DBC in je handen hebt zie je meteen dat de kwaliteit.  De makers van dit aas hebben namelijk al ruim 30 jaar ervaring met het maken van aas en weten heel goed waar zij mee bezig zijn. Iedere mix wordt pas gedraaid nadat de perfecte verhouding tussen eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels en vitaminen en mineralen bereikt is.  Ik durf na een ongelooflijk succesvol jaar met verschillende boilies van DBC gevist te hebben eerlijk te zeggen dat DBC zich kan meten met de allerbeste boilies op de markt. En dit geldt zeker wanneer gevist wordt op drukker bevist water waar de vis een aaskeuze heeft en/of wanneer (langdurig) wordt voorgevoerd.

Voor iedere visser die net als ik maar beperkte vistijd heeft en de uren die hij kan gaan zo effectief mogelijk wil gebruiken kan ik dit aas echt aanraden!

Reggy Bruinsma

Reacties
Frank
19 Mar 2023
Mooie verhalen, en mooie promotie voor DBC. Maar stuur mij maar wat proefzakken op met de smaken uit jullie range. Ga ik daar mee vissenn op echt moeilijk water.
De Sloterplas.

Volgens mij bij de laatste wedstrijd op de plas, lagen er wel 40 hengels in. En ik geloof 3 vissen gevangen. ( vergeef me als ik niet helemaal correct ben)

Ik hoor graag van DBC.

gr.
Frank
Franl
19 Mar 2023
Mooie verhalen, en mooie promotie voor DBC. Maar stuur mij maar wat proefzakken op met de smaken uit jullie range. Ga ik daar mee vissenn op echt moeilijk water.
De Sloterplas.

Volgens mij bij de laatste wedstrijd op de plas, lagen er wel 40 hengels in. En ik geloof 3 vissen gevangen. ( vergeef me als ik niet helemaal correct ben)

Ik hoor graag van DBC.

gr.
Frank
Laat een reactie achter