Word Lid en Win 5 kg Boilies!

Wordt nu lid en maak elke maand kans op 5 kg boilies! Bovendien ontvang je als eerste onze beste deals, experttips en meer. Mis niets van Dutch Bait Company!

Fresh Nieuws
  • Lorem ipsum

Aan de Waterkant met Evert Aalten: Een Dutch Bait Company Avontuur

13 Jan 2024
door Evert Aalten

Hallo vrienden van Dutch Bait Company,

We zijn super enthousiast om een speciale bijdrage te delen van niemand minder dan Evert Aalten, een ware icoon in de wereld van het karpervissen. Evert, bekend om zijn diepgaande kennis en invloedrijke werken zoals 'Succesvol Vissen op Grote Karper', heeft ons vereerd met zijn unieke inzichten en ervaringen in een exclusieve blog. Na zijn recente, indrukwekkende artikel in Spiegel Magazine, getiteld "De kracht van kwaliteitsboilies", gaat Evert verder met het delen van zijn wijsheid, speciaal voor ons.

Bij Dutch Bait Company zijn we trots dat een expert en echte oude rot in het vak als Evert sinds 2023 onze kwaliteitsboilies gebruikt. Zijn keuze voor ons aas is een bewijs van onze toewijding aan het leveren van topaas dat echt het verschil maakt aan de waterkant. Dus, leun achterover, pak een kop koffie, en geniet van Evert's verhaal over zijn ervaringen met onze boilies en hoe ze bijdragen aan zijn succesvolle vangsten.

Aan de Waterkant met Evert Aalten: Een Dutch Bait Company Avontuur

Op een stralende julidag, met de zon hoog aan de hemel, maakte ik me klaar voor een nacht vol visavonturen. Terwijl ik door de schilderachtige weilanden zoefde, voelde ik de anticipatie groeien. Alles was gereed: mijn vertrouwde visgerei, een paar knapperige bolletjes, en natuurlijk iets te drinken. Voor de derde keer deze week zette ik koers naar mijn zorgvuldig uitgekozen voerplek aan die listige dressuurput.

Moeilijk? Wellicht, maar de uitdaging lokte me. Tot nu toe had ik er vijf prachtige schubkarpers weten te strikken, allemaal in de 13 – 14 kg categorie. Een paar gevangen in de gouden gloed van de avondzon, enkele in de schemering, en een paar onder het deken van de nacht. Slechts 1300 gram boilies had ik gebruikt om te voeren, bescheiden volgens sommigen, maar ik houd van zekerheid. Waarom zou ik meer voeren als de omstandigheden dat niet vereisen?

Ik was gewaarschuwd voor de sluwheid van de karpers in deze put, die naar verluidt alles al eens gezien hadden. Dat moest ik met eigen ogen ervaren. Gewapend met topkwaliteit boilies, besloot ik trouw aan mijn stijl compact te voeren en de lijnen strak te spannen. Nooit voer ik willekeurig verspreid; ik zie het nut daar niet van in. Mijn filosofie is altijd geweest: voer zodanig dat zelfs de minst slimme vissen weten waar ze moeten zijn.

Mijn keuze viel op een vier meter diep plateau, slechts 25 meter uit de kant – een ideale afstand voor nauwkeurige worpen. Mijn favoriete zomerbol? De Gluttony, vakkundig ontworpen door Joop Butselaar. Deze boilie is niet overdreven rijk aan eiwitten, zoals we vroeger vaak propageerden, maar heeft een grove structuur met ananas en kokos als attractors en is makkelijk verteerbaar. Je kunt er veel van voeren, als dat je strategie is. Gluttony, wat 'vraatzucht' betekent, leek de perfecte keuze.

Om 18:00 uur begon ik. Twee hengels lagen op de juiste plek, met vijftig 20 mm bollen eromheen. Het wachten begon. Comfortabel zakte ik weg in mijn visstoel, maar niet voor lang. Al om 18:17 uur kreeg ik beet. Een prachtige, gulzige schubkarper van 13 kg was het resultaat. De tweede vangst volgde om 20:10 uur; een jonger ogende karper, maar van hetzelfde gewicht, schitterend in de avondzon.

Zou er nog een derde komen? Na drie uur vissen na de tweede vangst bleef het stil. Mijn gedachten dwaalden af naar vroeger. Voeren, vangen en dan wegwezen. De buit was binnen. Waarom zou ik mijn nachtrust opofferen voor een mogelijke voorbijzwemmer? Tevreden en voldaan pakte ik in en keerde huiswaarts. De voerplek was een succes.

Voeren met kwaliteitsaas zoals Gluttony heeft talloze voordelen. De karpers weten precies waar ze moeten zijn en herkennen de boilies die ze gepresenteerd krijgen. Op de voerdagen eten ze zonder problemen en op de visdag is alle argwaan verdwenen. Het vangen kan beginnen. Het mooie is, tijdens de FRESH DEALS kun je de Gluttony heel goedkoop inslaan, je kunt kiezen uit een ShelfLife of een Freezer variant.

Succes allemaal en onthoud: de juiste strategie en het juiste aas maken het verschil.

Evert Aalten

Je kunt hier de FRESH DEALS bestellen! 

Reacties
Jaap Elshout
18 Apr 2024
Hi, was het maar zo'n feest. Je kunt het misschien aan Joop Butselaar vragen. onze recepten kloppen wel volgens het programma, echter is onze insteek de boilies toch verder wat te verreiken, de oude basis met onze voorkeuren en kennis van nu. Groet, Jaap
Faay Michel
17 Apr 2024
Hoi evert,
Ik vis nog steeds op jouw manier, Karpervoer 2000.
Nu ben ik op onverklaarbare wijze de cd kwijt geraakt.
Ik gebruikte de cd nog steeds.
Nu is mijn vraag, heb jij eventueel nog een exemplaar van Karpervoer 2000?
Ik probeer er aan te komen maar het is hopeloos.
Ooit ving ik de 36 ponder op de Angstel toen schreef hij er een stukje over in t Visblad met een foto van mij...haha...

Groetjes Michel Faay
Laat een reactie achter