Word Lid en Win 5 kg Boilies!

Wordt nu lid en maak elke maand kans op 5 kg boilies! Bovendien ontvang je als eerste onze beste deals, experttips en meer. Mis niets van Dutch Bait Company!

Fresh Nieuws
  • Lorem ipsum

De Kunst van Winteraas: Herman's Visie op de perfecte winter boilies!

12 Nov 2023
door Herman Beekvelt

Hallo vrienden van Dutch Bait Company,

Mijn naam is Herman, en als 1 van de mannen achter Dutch Bait Company heb ik mijn leven gewijd aan het perfectioneren van karperaas. Deze keer wil ik jullie meenemen in de ontwikkeling van onze vier speciaal ontwikkelde winteraasvarianten, die elk zijn ontworpen om jullie te ondersteunen in de uitdagende wintermaanden. Vang deze winter net zo goed als alle vaste gebruikers van deze winteraasjes!

Cannibal & Sea Dweller: De Voorvoer Kampioenen

Onze Cannibal-boilie, een legende sinds 2007, is een krill-based boilie die zijn waarde heeft bewezen met consistente vangsten door heel Europa. Verrijkt met Arctic Krill meel en een mix van diverse top-vismelen, biedt Cannibal een rijke en voedzame optie voor karpers die in de winter op zoek zijn naar een hoogwaardige eiwitbron. De toevoeging van onze speciale Seafood flavour maakt het een onweerstaanbare keuze voor de karpers.

Cannibal

De Sea Dweller, met zijn inmiddels onbetwiste reputatie, brengt een rijke mix van vismeel en andere hoogwaardige ingrediënten die essentieel zijn voor de karper in de winter. Deze ingrediënten zijn zorgvuldig geselecteerd om te zorgen voor een langzame, gestage afgifte van attractors, wat cruciaal is voor het succesvol opbouwen van een voerstek in koud water. Wij, samen met een aantal van onze vast klanten, weten dat deze boilie altijd en overal vangt, een absolute topper die er in de winter periode met kop en schouders bovenuit steekt.

Nautilus & Frenzy: Instant Succes Formules

Voor de instant vissers hebben we de Nautilus en de Frenzy gecreëerd. De Nautilus is een snelwerkende boilie, waarvan karpers er eenmaal van gegeten, meer van willen eten, ontworpen om direct de aandacht van karpers te trekken met een mix van top-lokstoffen- en eetlustopwekkers. Karpers weleens steeds fanatieker zien azen nadat ze je aas hebben opgemerkt?! Nautilus is je perfecte keuze voor die korte, spontane sessies. 

De Sweet  Frenzy, met zijn uitgebalanceerde samenstelling van birdfood en verleidelijke aroma's van getoast sesamzaad, Cream Master en Nectarine, is een boilie die ontworpen is voor de visser die op zoek is naar een snelle actie. Sweet Frenzy is ontworpen om direct de aandacht van karpers te trekken met een mix van top-lokstoffen- en eetlustopwekkers.

De Wetenschap achter Winteraas

Bij het ontwikkelen van deze winteraasvarianten was het mijn doel om niet alleen te voldoen aan de voedingsbehoeften van de karper, maar ook om een ervaring te creëren voor de visser. Elk aas is het resultaat van uitgebreid onderzoek en experimenteren, waarbij we de voedingswetenschap en de gedragspatronen van de karper in de winter hebben bestudeerd. In de koude maanden vertraagt de stofwisseling van de karper, waardoor ze aas nodig hebben dat rijk is aan energie maar toch tevens gemakkelijk te verteren is. Dit betekent dat onze winteraasvarianten hogere niveaus van bepaalde vetzuren en aminozuren bevatten, die essentieel zijn voor de karper om hun energie te behouden zonder hun systeem te overbelasten.

Waarom Winteraas Anders Is

Winteraas onderscheidt zich duidelijk van aas voor andere seizoenen. In de warmere maanden, als karpers actief zijn en veel voedsel verbruiken, zijn boilies ontworpen om op te vallen en de eetlust te stimuleren met een hoger koolhydraatgehalte dat snelle energie levert. Echter, tijdens de winter, met dalende watertemperaturen en een tragere stofwisseling van de karper, verandert hun voedingsbehoefte significant.

In deze koudere maanden is het essentieel dat het aas niet alleen attractief is, maar ook aangepaste voedingswaarden heeft. De karpers hebben aas nodig met een hoger eiwit- en vetgehalte, wat hen voorziet van langdurige energie en helpt bij het behouden van hun lichaamsgewicht en gezondheid. Eiwitten zijn cruciaal voor het onderhoud van hun lichaamsweefsel, en vetten zijn een efficiënte energiebron die karpers kunnen metaboliseren zonder veel inspanning.

Onze winteraasvarianten zijn met deze kennis in het achterhoofd ontwikkeld. Ze bevatten een zorgvuldig uitgebalanceerde mix van hoogwaardige eiwitten en essentiële vetten, terwijl de koolhydraten op een niveau worden gehouden dat voldoende energie biedt zonder de karper te overvoeden. Dit zorgt ervoor dat onze boilies niet alleen aantrekkelijk zijn voor de karper en duidelijk graag gegeten blijven worden, maar ook bijdragen aan hun welzijn en conditie tijdens de strenge wintermaanden.

Een Persoonlijke Uitnodiging

Ik nodig je uit om deze winter deel uit te maken van de Dutch Bait Company-familie. Probeer onze Cannibal of Sea Dweller als je een voerstek wilt opbouwen, of kies voor de Nautilus of Frenzy voor die instant vissessies. Profiteer nu van 15% korting op de Fresh Winter Baits met de code: WINTER15

De winter hoeft geen einde te maken aan je visseizoen, in tegendeel, met de juiste aaskeuze kun je de koude maanden omzetten in een tijd van overvloed en avontuur.

Warme groeten en light lines,

Herman

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter