Word lid van de Dutch Bait Community!

Ontvang als eerste onze beste deals, expert tips en meer. Meld je nu aan en mis niets van Dutch Bait Company!

Fresh Nieuws
  • Lorem ipsum

Tips voor het vroege voorjaar!

6 Apr 2020
door Jaap Elshout

Tips voor het vroege voorjaar

 

Het vroege voorjaar vind ik persoonlijk een van de mooiste, maar tegelijkertijd ook de moeilijkste periode. De vissen worden langzaam actiever maar de ene dag liggen ze tussen de struiken en de andere dag vind je ze opeens op 30cm water vol in de zon.

De reden? Lichtintensiteit en warmte van de zon.

 

Deze twee zaken zijn erg belangrijk tijdens mijn visserij in de periode februari/april.

Met  zonnig, windstil weer zoek ik altijd de oever van het water op waar het langst de zon op staat. Dit kan de noordkant zijn maar ook een kommetje of rietkraag waar de zon vol op staat. Denk niet te snel dat het daar te ondiep is. 30/40cm is diep genoeg voor onze vrienden.

Maar wat doe je als er een koude wind uit het noord/oosten komt? Een paar weken terug hadden Rick en ikdeze situatie tijdens een gezamenlijk weekendje vissen.

Watertemperatuur was 7 graden en er stond een pittige wind het uit oosten. Vooraf hadden wij een aantal grote wateren op het oog met een aantal stekken die nu een goede optie konden zijn. De eisen waar deze stekken aan moesten voldoen waren simpel. Uit de wind, op de zonkant en het liefst ondiep. In theorie waren dat vooral de oevers aan de N/O kant van het water. Een stek sprong eruit en toen we op deze locatie stonden, voelden wij de zon voorzichtig branden op ons gezicht. Tevens lagen er in deze hoek van het water veel watervogels. Hier moest het gebeuren.

Uiteindelijk wisten wij twee mooie vissen te vangen met daarbij een van de grootste van het betreffende water. Een zeer mooi resultaat voor deze periode!

Als aas kozen wij voor een attractieve mix van de Sea Dweller en Hit and Run. Deze twee soorten gingen gebroken en met een flinke scheut Seafood Complex in een emmer en we voerden regelmatig een handje op onze stekken.

Stekken lagen zoveel mogelijk uit de wind en in de zon.

Samen met attractief aas de ideale combinatie voor deze periode van het jaar!

 

Joery en Rick kun je volgen op het instagram account van Dutch Carp Addict.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter